SEAT Tarraco: SEAT's new stylish flagship

SEAT Tarraco: SEAT’s nye mondæne flagskib

Læsetid: 3 min.Teknologi & innovation
Nu kommer SEAT’s svar på den store, moderne familie-SUV. SEAT’s nye Tarraco er den spanske families nye flagskib, der er med til at sætte nye standarder for SEAT. Kvindernes Bilmagasin har testkørt og anmeldt Tarraco for LeasePlan.
Del denne nyhed

**En klasse op ** Hvis du altid har drømt om at kunne sætte dig op i en Audi Q7 eller VW Tiguan All Space, men synes, det er en lidt for bekostelig affære, så er der altså et rigtig godt alternativ på vej til dig. SEAT er ikke, hvad de har været. De startede i tidernes morgen med sølle to biler i modelprogrammet, Leon og Ibiza. I dag kan SEAT prale af en hel vifte af forskellige modeller, så der er noget for enhver smag.

Tiden står ikke stille hos SEAT. De er virkelig langt fremme i skoene for at være med på moden omkring SUV og Crossovers. Først kom Ateca, som er SEAT’s svar på en VW Tiguan, derefter kom Arona, som er en forhøjet Ibiza, og nu introducerer de kongen over dem alle, nemlig Tarraco. **

#SEATseekingname** Bilen er opkaldt efter den spanske by Tarragona, og navnet blev valgt i en afstemningskonkurrence ved navn #SEATseekingname. 140.000 SEAT-fans verden over deltog i konkurrencen og var med til at beslutte, hvilket navn SEAT’s nye flagskib skulle have. At verdenspræsentationen foregik i den spanske by Tarragona var derfor ikke tilfældig.

En sikker udstråling Og så er den køn! Den er faktisk rigtig flot og egentlig ret imponerende af en SEAT at være. Når man står og kigger på den fra siden, ligner den lidt en forvokset Ateca, men derudover er den helt sin egen. Fronten har et lækkert, eksklusivt perlegitter, og bagenden har et stilrent design med den flotte baglygtelinje koblet tværs henover bagklappen. Tarraco udstråler masser af eksklusivitet og prestige, som man førhen har været tilbøjelig til at forbinde med highend-mærker og ikke SEAT. **

Familiebil udover det sædvanlige** Tarraco er en stor, fin familie-SUV, hvor der er masser af plads. For kun 15.000 kr. kan en ekstra sæderække tilkøbes, og vupti så har du en 7-personers familiebil. Tarraco’en er meget rummelig og komfortabel. Der er ingen tvivl om, at SEAT har gjort alt for, at føreren skal føle sig i gode hænder, når han sætter sig bag rattet. Som sagt kan bilen nemt blive til en 7-personers bil, så der altid er plads til børnene og de ekstra legekammerater, som ofte hives med hjem fra skole. Når den ekstra sæderække ikke er slået op, behøver jeg ikke at nævne, hvor kæmpestort et bagagerum man så har. Ja, faktisk påstår SEAT, at bilen kan rumme et helt surfbræt!

Der er også tænkt på de små på bagsædet, da bilen leveres standard med et fly-bord i begge sider, så nu er der ingen undskyldninger for at krumme på gulvet eller manglende underholdning på kør-selv-ferien.

Interiøret er meget SEAT-agtigt, som vi kender det. Minder om både SKODA’s og VW’s faste, skåleformede stole, som man sidder godt i. Instrumentpanelerne har en lækker mørkebrun valnødsfarve, som fuldender den eksklusive helhedsfornemmelse fra før (at det ikke er ægte træ, men faktisk plastik, vælger jeg ikke at kommentere på. Men godt ser det ud!).

Bilen kommer med SEAT’s nye infotainment-system med en 8″ skærm med touch. Alt sammen meget intuitivt og meget nemt at finde ud af. Derudover er den selvfølgelig spækket med alle de nyeste sikkerhedssystemer. Pre-Crash assist, Roll-over assist osv. Ja faktisk kan bilen nærmest køre selv. Som en ekstra lille fin detalje kan bilen fås med trådløs oplader til din telefon. Det er altså smart.

Bilen produceres i 8 forskellige farver og 2 forskellige udstyrsvarianter – Style og Exellence. Den kommer både i diesel og benzin i henholdsvis 136 og 170 HK Diesel og 150 og 190HK i benzin.

Beskatning starter fra 375.044 kr. for 150 HK benzinmotor. Bilen er netop lanceret.

Udgivet 7. marts 2019
Var disse oplysninger nyttige?
7. marts 2019
Del denne nyhed

Relaterede artikler

Teknologi & innovation
Den køreglade SUV16 maj 2018 - Læsetid: 4 min.
Teknologi & innovation
Top 10 mest leasede firmabiler 2017: Automatgear overhaler manuelt gear blandt firmabilbrugerne22 januar 2018 - Læsetid: 2 min.
Teknologi & innovation
Christian Grau anmelder den nye Qashqai - en populær pioner13 oktober 2017 - Læsetid: 3 min.